dinsdag 19 mei 2009

Stories and Renewing Epson Photography Festival Naarden 2009


Epson Photography Festival Naarden
When:16 May - 14 Jun 2009 (biennial)
Where:Naarden

The biennial Epson Photography Festival in Naarden celebrates the versatility of photography through a series of exhibitions, workshops and other activities. In its 11th year, the 2009 festival, in various locations around the city, is themed "Stories and Renewing."

Please visit the festival website for full details of the schedule and exhibiting photographers.
Related Information
Website:Epson Photography Festival Naarden

Op het elfde Epson FotoFestival Naarden is nieuw, nog niet eerder tentoongesteld werk te zien van liefst dertig jonge Nederlandse toptalenten. Bij alle verschillen is de overeenkomst dat zij in hun boeiende series verhalend werk laten zien. Daarvoor reisden zij de hele wereld over. Van Italië tot Spitsbergen en van Rusland tot de Verenigde Staten.

Zo toont Rob Hornstra in 101 Billionaires de keerzijde van de Russische droom. Pieter ten Hoopen, World Press Photo-winnaar Dagelijks Leven in 2008, portretteerde de inwoners van het Amerikaanse plaatsje Hungry Horse, Montana. Petra Stavast combineert in Libero eigen werk, gevonden foto's, brieven en interviews om het vervallen Italiaanse dorpje Calabria tot leven te brengen. Niels Stomps vertelt in Fire and Snow over de bewoners van Spitsbergen, de meest noordelijke nederzetting ter wereld.

Stefan Ruitenbeek blijft dichter bij huis en belde bij een Eindhovense villa aan om het verhaal van de intrigerende bewoner vast te leggen. Saskia van Imhoff presenteert met verrassende effecten beelden en voorwerpen die zij in haar omgeving verzamelde. Rahi Rezvani, die fotografeert als een speelfilmregisseur, toont in Retreat to Nowhere de impact van oorlog en geweld op een mensenleven. Susan van Hengstum zet je in Evidential Value op het verkeerde been; geloof niet alles wat je ziet.

Behalve van bovenstaande fotografen zijn in Naarden nieuwe series te zien van Monique Scuric (Re-Collect), Thijs Groot Wassink (Don't Smile Now, Save It for Later)(Lichtwolke). Het festival besteedt dit jaar ook veel aandacht aan en Michael Anhalt en Meike Eggers paparazzi-fotografie. Naast foto's van bekende namen zoals Edwin Smulders en Joop van Tellingen, is in dit onderdeel werk te zien van fotografen, zoals Daniëlle van Ark en Agnes van Noorloos, die paparazzi-technieken gebruiken of thema's zoals celebrity en voyeurisme.


Geen opmerkingen: