woensdag 20 mei 2009

Petra Stavast Niels Stomps WassinkLundgren Pieter ten Hoopen Epson Photo Festival Naarden 2009 PhotographyLive programma met één of meerdere gasten uit de wereld van cultuur en media. Presentatie: Petra Possel, Jellie Brouwer en Frenk van der Linden.

In een hete zomer stuitte fotografe Petra Stavast in het diepe, arme zuiden van Italië op een verlaten en leeggeplunderd huis, waar ze foto’s en brieven van een broer aan zijn zus vond. Ze ging op zoek naar de broer die al jaren in de VS bleek te wonen. Daarmee was een schitterende fotoreportage geboren, die nu te zien is op het Fotofestival Naarden. Presentatie Petra Possel

Scherer-prijs voor Niels Stomps 25 mei 2009 » door Photoq

De Foto Kees Scherer Prijs is toegekend aan Niels Stomps voor het fotoboek Mist. De prijs, een geldsom van vijfduizend euro, is bestemd voor de Nederlandse fotograaf cq permanent in Nederland gevestigde fotograaf van het beste fotoboek, dat in de twee jaar voorafgaand aan het uitreiken van de prijs, is verschenen.

De tweejaarlijkse prijs is in 1993 ingesteld door de Stichting FotoArchief Kees Scherer. De ruim 130 fotoboeken, die hebben meegedongen naar de Foto Kees Scherer Prijs 2009 zijn tentoongesteld in het Andreashuis in de Turfpoortstraat in Naarden Vesting, in het kader van het Epson FotoFestival Naarden (16 mei t/m 14 juni). U kunt hier alle boeken inzien.

Boek bekijken en/of bestellen:
www.nielsstomps.nl‘Naarden’ slachtoffer vandalisme 23 mei 2009 » door Photoq

Onbekenden hebben afgelopen nacht twee foto’s ontvreemd uit de de tentoonstelling Don’t smile now…save it for later! van WassinkLundgren, die ondereel uitmaakt van het Epson FotoFestival Naarden. Van de op zeildoek geprinte foto’s werd er één in zijn geheel losgehaald en meegenomen, terwijl een ander beeld is los gesneden uit het doek en meegenomen.

De tentoonstelling is te zien in ‘De Kathedraal’ een openluchttentoonstelling die is opgesteld in een grote constructie van steigerpalen. Deze wordt ‘s avonds afgesloten, maar niet permanent bewaakt. Hoeveel daders er waren en wat de beweegredenen zouden kunnen zijn, is een raadsel.

De organisatie gaat voorlopig uit van vandalisme en gaat aangifte doen bij de politie.

www.fotofestivalnaarden.nl


Geen opmerkingen: