zaterdag 21 april 2012

Los Angeles Portraits Beach Boy Brian Wilson Dana Lixenberg Photography


Jessica Durlacher en Leon de Winter zijn samen gastredacteur van de komende editie van het magazine DeLUXE, dat aanstaande zaterdag 21 april verschijnt als bijlage bij NRC Weekend. Durlacher kennen we van de boeken Emoticon en De Held, waarvoor ze vorig jaar de Opzij Literatuurprijs won. Haar echtgenoot Leon de Winter schreef bestsellers als Zoeken Naar Eileen W., Kaplan en Het Recht Op Terugkeer, dat hem in 2008 een nominatie voor de AKO Literatuurprijs opleverde.
Jessica Durlacher en Leon de Winter zijn samen gastredacteur van de komende editie van het magazine DeLUXE, dat aanstaande zaterdag 21 april verschijnt als bijlage bij NRC Weekend. Het schrijversechtpaar behoeft eigenlijk nauwelijks introductie. Durlacher kennen we van de boeken Emoticon en De Held, waarvoor ze vorig jaar de Opzij Literatuurprijs won. Haar echtgenoot Leon de Winter schreef bestsellers als Zoeken Naar Eileen W., Kaplan en Het Recht Op Terugkeer, dat hem in 2008 een nominatie voor de AKO Literatuurprijs opleverde.
Uiteraard staat in deze editie van DeLUXE een uitgebreid interview met de twee. Ook reisde het echtpaar samen met NRC Weekend af naar Los Angeles, de Amerikaanse stad die beiden zo fascineert en waar zij jarenlang woonden. “Een theater waar iedereen mee mag doen”, noemt Leon de Winter het.
In de vijfde editie van DeLUXE trekt daarom een allegaartje aan inwoners van de stad der immigranten voorbij. Zoals actrice Rose McGowan (Paige uit Charmed) en pornoster Mikayla Mendez. Maar bijvoorbeeld ook Beach Boy Brian Wilson wordt geportretteerd, terwijl De Winter de lezer meevoert over Mulholland Drive. Het grootste deel van de foto’s in deze vijfde DeLUXE is gemaakt door de Nederlandse fotografe Dana Lixenberg, die al jaren in New York woont.
“Met deze auteurs en deze fotografe hebben we echt het mooiste dat tekst en beeld kunnen bieden met elkaar verenigd”, zegt uitgever Hans Nijenhuis. “Zo is DeLUXE echt het snoepje van deze maand.”, zegt uitgever Hans Nijenhuis. 
Over DeLUXE
DeLUXE verschijnt dit jaar 6 keer, 3 keer in het voorjaar en 3 maal in het najaar als magazine bij NRC Weekend. Elke editie van DeLUXE heeft een eigen centraal thema en wordt gemaakt met een gastredacteur, die een absolute expert is op dat specifieke gebied. De eerste vier edities hadden de thema’s Mode, met gastredacteur ontwerper Dries van Noten, Architectuur & Wonen met architect Rem Koolhaas, Feestdagen met sopraan Eva Marie Westbroek en Mode met de Brits-Cypriotische modeontwerper Hussein Chalayan. DeLUXE onderscheidt zich door de inhoud en de benadering van lifestyle thema’s, maar ook door het opvallend grote formaat.

Geen opmerkingen: