vrijdag 21 december 2007

The changing Dutch landscape in the smallest coffee-table-book of Holland Photography

Coolpolitics and Boomerang present a new mini-magazine. The theme of this issue: ‘The changing Dutch landscape’. The vision of Dutch photographers like Morad Bouchakour, Carli Hermes, Cornelie Tollens and Alek (Feriet Tunc Playmate Anneke Weerts) are brought together in the smallest coffee-table-book of Holland and is available at Boomerang racks from December 17th. Read more...


Kleinste koffietafelboek van Nederland


Corus photograph by Jules Stoop

Het landschap in Nederland is gepland. Alles heeft een bestemming en is steeds opnieuw in cultuur gebracht, ingedeeld, herverkaveld, bestemd en bevochten. In het groene laagland zijn de mens en zijn bedrijvigheid met het landschap één geworden. Zonder pompen geen polder, zonder koeien geen land. 'Het kleinste koffietafelboek van Nederland' brengt werk en visies van vooraanstaande Nederlandse fotografen onder andere Morad Bouchakour, Patricia Steur, Marcus Köppen, Cornelie Tollens en Jaap Vliegenthart over het Nederlands landschap samen in een publicatie op postcardformaat. Het boekje ligt vanaf 17 december in de Boomerang-rekken en is ook on-line door te bladeren op www.coolpolitics.nl .

'Het kleinste koffietafelboek van Nederland' is de tweede uit een reeks publicaties die voorlopig elk kwartaal verschijnen. De eerste verscheen op 22 oktober 2007 onder de titel 'De kleinste reisgids van Europa'. Elke boekje draait om één thema, dat bepalend is voor zowel inhoud als vormgeving. Het wordt verspreid via de rekken van Boomerang en heeft een oplage van 100.000 exemplaren.

'Het kleinste koffietafelboek van Nederland' wordt gezamenlijk uitgegeven door Coolpolitics en Boomerang.

Stichting Coolpolitics NederlandCoolpolitics biedt een podium voor maatschappelijke betrokkenheid, kennis en zingeving. De activiteiten lopen uiteen van afterparty's na verkiezingen tot tentoonstellingen, tv-programma's en debatten op festivals als Lowlands.

See also for the Photography of Carel Blazer, Paul Guermonprez, Nico de Haas, Karel Kleijn, E. van Moerkerken and others : Schoonheid van ons land

Geen opmerkingen: